Tramp me nije konsultovao, Islamska država nije poražena

Izvor: B92, 06.Feb.2019, 08:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Tramp me nije konsultovao, Islamska država nije poražena"

Komandant američkih snaga na Bliskom istoku Džozef Votel izjavio je da se predsednik Donald Tramp nije konsultovao s njim o povlačenju vojnika iz Sirije.

On je istakao i da ga je iznenadila izjava vrhovnog komandanta.

Tramp je u decembru najavio povlačenje oko 2.000 vojnika iz Sirije ocenjujući da su džihadisti Islamske države poraženi.

"Nisam bio u toku s tom specifičnom najavom", rekao je general Votel.

On predvodi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << američke snage u operacijama u Iraku, Siriji, Avganistanu i Jemenu.

"Nisam konsultovan. Naravno, znali smo od ranije, da je on (Tramp) izražao želju za povlačenjem (vojnika)", rekao je u Senatu general koji uskoro ide u penziju.

Votel je rekao da Islamska država nije poražena jer i dalje kontroliše male zone od oko 50 kvadratnih kilometara u dolini Eufrata, na istoku Sirije.

Prema njegovoj proceni, na tom području ima između 1.000 i 1.500 boraca, a da se nekoliko hiljada drugih boraca krije drugde po Siriji.
Pogledaj vesti o: Donald Tramp,   Sirija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.