Tramp još nije čitao Malerov izveštaj

Izvor: VOA, 06.Apr.2019, 18:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp još nije čitao Malerov izveštaj

Vašington - Američki predsednik Donald Tramp objavio je da nije čitao izveštaj specijalnog tužioca Roberta Malera koji je istraživao navodne veze predizborne kampanje aktuelnog predsednika i Rusije. Trampovi kritičari iz redova demokrata traže da taj dokument bude objavljen u celosti. “Nisam čitao Malerov izveštaj – iako imam potpuno pravo na to”, napisao je Tramp na društvenoj mreži Tviter. “Važni su zaključci – a najznačajniji je – nije bilo dosluha”, napisao je američki predsednik. Američki državni sekretar za pravosuđe Vilijem Bar izjavio je da sredinom aprila, ako ne i ranije, namerava da objavi sažetak izveštaja, koji u originalu ima 400 stranica, o istrazi o navodnom ruskom mešanju u proces predsedničkih izbora 2016. U petak 22. marta Maler je okončao svoju istragu koja je trajala dvadeset dva meseca. Dva dana kasnije Bar je sažetak od četiri strane poslao Kongresu – tvrdeći da se u tim dokumentima nalaze glavni zaključci. Bar je rekao da istraga nije utvrdila da su članovi Trampove kampanje bili u dosluhu sa ruskom stranom, ali ni Trampa nije oslobodila navoda o ometanju pravde. Sam Bar je rekao da je zaključio da nije postojalo dovoljno dokaza da je Tramp počinio krivično delo opstrukcije pravde. Državni sekretar pravde nije izašao u susret demokratama u Predstavničkom domu da im dostavi kompletan izveštaj do 2. aprila. U pismu Kongresu je prošle nedelje naveo da, u skladu sa zakonom, mora da uredi materijal koiji će biti predstavljen Velikoj poroti. Slične stavove izneo je i o, kako je naveo, informacijama koje bi mogle otkriti izvore i metode američkih obaveštajnih agencija. Demokrate su uzvratile da će se obratiti sudu ukoliko Bar ne postupi po njihovom zahtevima. Podsetimo ruske vlasti su više puta negirale uplitanje u predsedničke izbore održane 2016. u SAD.
Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

Tramp: Nisam još pročitao Malerov izveštaj

Izvor: B92, 06.Apr.2019

Vašington -- Američki predsednik Donald Tramp izjavio je da još nije pročitao izveštaj specijalnog tužioca Roberta Malera...Maler je istraživao kontakate između učesnika Trampove predizborne kampanje i Rusije, a uoči predsedničkih izbora 2016. godine..."Nisam još pročitao izveštaj Malera,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.