Tramp iz 2004: Preskočite, obiđite taj zid

Izvor: B92, 10.Jan.2019, 17:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp iz 2004: Preskočite, obiđite taj zid

Vašington -- Predsednik SAD Donald Tramp trenutno ima jedan cilj - da izgradi zid na granici sa Meksikom.

Tramp je i danas glavna tema u američkim medijima, međutim, ovoga puta zbog snimka iz 2004. godine, na kojem je govorio upravo o "zidu".

"Ako je ispred vas betonski zid, prođite kroz njega, pređite preko njega, obiđite ga. Ali stignite na drugu stranu tog zida", rekao je Tramp 12 godina >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pre nego što je postao predsednik SAD.

U emisiji "The Daily Show" objavljen je snimak Trampovog obraćanja iz 2004. godine na Vagner univerzitetu.

Iako su, kako piše "USA Today", Trampove reči bile metaforičke, voditelj emisije Trevor Noa nije mogao da odoli, a da to ne stavi u kontekst trenutnog Trampovog zahteva o zidu na granici koja je dovela do blokade vlade već 20. dan.
Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Trampov zid - moralni test za demokrate

Izvor: VOA, 10.Jan.2019

Predsednik Tramp veruje da je ispunjavanje njegovog predizbornog obećanja o zidu na granici sa Meksikom ključno da bi uspešno vodio kampanju za reizbor naredne godine. Opozicione demokrate podjednako snažno veruju da moraju da ga zaustave, da bi pokazali za koje se vrednosti zalaže njihova stranka.  Ističući...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.