Tramp imenovao direktora službi bezbednosti

Izvor: NoviMagazin.rs, 29.Feb.2020, 11:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp imenovao direktora službi bezbednosti

Predsednik SAD Donald Tramp postavio je republikanskog kongresmena Džona Retklifa na čelo američkih službi bezbednosti, više od šest meseci nakon što je od tog imenovanja odustao zbog kritika povodom Retklifovog neiskustva.

"Džon je izuzetan i veoma talentovan čovek", napisao je Tramp na Tviteru o kongresmenu iz Teksasa koji je među njegovim najvećim pristalicama.

Tramp je početkom avgusta izneo nameru da Retklifa imenuje za direktora službi bezbednosti >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << (DNI). Nosilac te funkcije nadgleda i koordiniše aktivnosti CIA, Agencije za nacionalnu bezbednost (NSA) i još 15 službi.

Demokrate su tada oštro kritikovale Retklifa zbog neiskustva i odanosti predsedniku. Retklif je u dosadašnjoj karijeri bio gradonačelnik predgrađa Dalasa i federalni tužilac u periodu od godinu dana.

Republikanski predsednik je tada odustao od svoje namere i osudio "nepravedan tretman" Retklifa u medijima.

Još uvek je potrebno da imenovanje potvrdi Senat, ali republikanci tu imaju većinu.
Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tramp ipak imenovao Džona Retklifa za šefa službi bezbednosti

Izvor: Radio 021, 29.Feb.2020

Predsednik SAD Donald Tramp postavio je republikanskog kongresmena Džona Retklifa na čelo američkih službi bezbednosti, više od šest meseci nakon što je od tog imenovanja odustao zbog kritika povodom Retklifovog neiskustva..."Džon je izuzetan i veoma talentovan čovek", napisao je Tramp na Tviteru...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.