Tramp ima plan: Veoma brzo ćete videti nešto

Izvor: B92, 10.Feb.2017, 22:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp "ima plan": Veoma brzo ćete videti "nešto"

Predsednik SAD Donald Tramp rekao je da će Bela kuća uvesti nove bezbednosne mere da bi “učinila Ameriku bezbednom“.

On je istakao da će se to dogoditi sledeće nedelje i da će nastaviti da se bori za ukidanje odluke o zabrani dolaska migranata u SAD.

“Mi ćemo uraditi nešto veoma brzo kako bismo obezbedili dodatnu bezbednost našoj državi. To nešto ćete videti sledeće nedelje“, rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je Tramp.

On nije naveo ni reč o tome šta će “to nešto“ biti.

Apelacioni sud u San Francisku odbio je ranije danas da vrati na snagu Trampov dekret o privremenoj zabrani ulaska u SAD državljanima Irana, Iraka, Libije, Somalije, Sudana, Sirije i Jemena.

Veće od tri sudije jednoglasno je odbilo da suspenduje presudu suda niže instance kojom je prošle nedelje zabrana privremeno stavljena van snage po tužbi saveznih država Vašingtona i Minesote.

U tužbama se navodi da Trampova zabrana putovanja škodi pojedincima, privredi i univerzitetima, te da je neustavna jer sprečava ulazak u zemlju na osnovu religije, pa je sudija Džejms Robart iz Sijetla suspendovao uredbu, što je dovelo do žalbe ministarstva pravde apelacionom sudu.

Ministarstvo pravde i Trampova administracija tvrde da predsednik ima ustavno pravo da ograniči ulazak u SAD i da sudovi ne mogu da preispituju njegovo uverenje da je takav korak neophodan kako bi se sprečio terorizam.

Uredba o zabrani ulaska za državljane sedam islamskih zemalja, koju je Tramp doneo sa ciljem da smanji opasnost od terorizma, važi 90 dana te se može desiti i da istekne dok nađe svoj put do Vrhovnog suda.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tramp "ima plan": Veoma brzo...

Izvor: BKTV News, 10.Feb.2017

Američki predsednik Donald Tramp je obećao da će "veoma brzo" preduzeti akciju kako bi zaštitio SAD i njene građane...On je to rekao dan nakon što je federalni apelacioni sud doneo odluku o daljoj suspenziji njegove zabrane za ulazak državljanima sedam mahom muslimanskih zemalja...Tesla u službi...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.