Tramp i maska, ponovo

Izvor: B92, 22.Maj.2020, 08:27

Tramp i maska, ponovo

Tokom posete fabrici Ford u Ipsilantiju u državi Mičigen, američki predsednik Donald Tramp odbio je da nosi zaštitnu masku.

To je u suprotnosti sa obaveznim nošenjem maske za sve koji uđu u bilo koji javni prostor u državi, uključujući i kompaniju Ford, izvestio je CNN.

Iako je kompanija upoznala službu protokola Bele kuće sa ovim internim propisom, iz predsedničke administracije je stigao odgovor da Bela kuća ima svoje bezbednosne protokole >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i sama odlučuje o njima.

Neimenovani izvor CNN tvrdi da je predsednik odbio da nosi zaštitnu masku samo kada su u njegovoj blizini bile televizijske kamere.

Na pitanje zašto ne nosi masku pred kamerama, Tramp je odgovorio da "neće štampi da dozvoli da uživa gledajući ga sa maskom".

Javni tužilac države Mičigen Dana Nesel prokomentarisala je da će, ukoliko predsedik nubuduće ne bude nosio masku, država Mičigen tražiti da ne dolazi ni u jednu kompaniju.
Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.