Tramp i Bajden napokon saglasni; Evropske zemlje su preplavljene

Izvor: B92, 16.Nov.2020, 20:08

Tramp i Bajden napokon saglasni; "Evropske zemlje su preplavljene"

Vašington -- Aktuelni i izabrani predsednik SAD, Donald Tramp i Džo Bajden, pozdravili su vest kompanije Moderna u Masačusetsu, da je nova vakcina efikasna čak 94,5 odsto.

"Najavljena je još jedna vakcina, ovoga puta farmaceutske kompanije Moderna, efikasna 95 odsto. Poručujem svim velikim 'istoričarima' - molim vas, upamtite da su se ova velika otkrića, koja će zaustaviti "kinesku kugu", dogodila za vreme mog predsedničkog mandata", poručio je aktuelni američki >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << predsednik Donald Tramp.

Nešto ranije izabrani novi predsednik SAD Džo Bajden potvrdio je da je još jedna vakcina izašla iz laboratorije kompanije Moderna.

"Današnja vest o drugoj vakcini još jedan je razlog za nadu. Ono što je istina za prvu vakcinu, važi i za drugu: predstoji nam još nekoliko meseci čekanja. Do tada Amerikanci neka nastave da sprovode meru fizičke distance i neka nose zaštitne maske kako bismo širenje koronavirusa stavili pod kontrolu", apelovao je Bajden.

Tramp je nastavio da koronavirus naziva kineskim, a u novoj objavi na Tviteru sažaljeva zemlje u Evropi.

"Kineski virus nažalost preplavljuje evropske zemlje. Lažne vesti ne vole da ovo izveštavaju!", napisao je on.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.