Tramp najavio da će biti uhapšen: Ja sam meta

Izvor: B92, 18.Jul.2023, 16:57

Tramp najavio da će biti uhapšen: "Ja sam meta"

Bivši američki predsednik Donald Tramp saopštio je da je danas primio pismo specijalnog tužioca Džeka Smita.

U njemu Smit navodi da je Tramp "meta istrage" Velike savezne porote o događajima koji su doveli do upada u američki Kapitol 6. januara 2021. godine.

"Poludeli Džek Smit, tužilac Bajdenovog ministarstva pravde, poslao je pismo u kojem navodi da sam ja meta istrage Velike porote i da mi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << daje četiri dana da se prijavim poroti, što skoro uvek znači hapšenje i podizanje optužnice", napisao je Tramp na svojoj društvenoj mreži "Trut Socijal".

Optužnica bi se odnosila na Trampove pokušaje da poništi rezultate predsedničkih izbora 2020. godine, kada je izgubio od Džoa Bajdena.

Ranije ove godine, Tramp je dobio pismo od Smita pre nego što je protiv njega podignuta optužnica u istrazi o pogrešnom rukovanju poverljivim dokumentima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.