Tramp danas sa liderima Bahreina, Katara, Egipta, Kuvajta

Izvor: B92, 21.Maj.2017, 12:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp danas sa liderima Bahreina, Katara, Egipta, Kuvajta

Predsednik SAD Donald Tramp počeo je drugi dan posete Saudijskoj Arabiji odvojenim sastancima sa arapskim liderima i sastao se najpre s kraljem Bahrenina.

On je rekao da dve zemlje imaju "izvanredan odnos", mada postoji izvesna napetost, za koju, međutim, očekuje da će biti prevazidjena.

Dve zemlje imaju dugotrajno vojno savezništvo, ali su SAD kritikovale reakciju Bahreina na pobune tokom Arapskog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << proleća. Kralj Bahreina je takodje pohvalio dugotrajno savezništvo dve zemlje.

Tramp će se danas u Rijadu obratiti liderima 50 većinski muslimanskih zemalja i pozvati na jedinstvo arapskog sveta u borbi protiv terorizma. Odvojeno će se pre toga sastati s liderima Katara, Egipta i Kuvajta.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.