Tramp članovima Kongresa: Plašite se Udruženja vlasnika oružja!

Izvor: VOA, 01.Mar.2018, 17:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp članovima Kongresa: Plašite se Udruženja vlasnika oružja!

Predsednik Donald Tramp ponovo je pozvao zakonodavce da odobre neke od predloga za oštriju kontrolu kupovine naoružanja, dve nedelje nakon što je u školi na Floridi ubijeno 17 osoba. Dan nakon sastanka sa nadležnima u Beloj kući, Tramp je svoje viđenje izneo I na Tviteru. “Mnogo dobrih I manje dobrih ideja je izneto na dvostranačkom sastanku u Beloj kući. Bezbednosne provere kupaca oružja su velika tema. Zone bez oružja su dokazane mete ubica. Posle mnogo godina mora se doneti zakon. Poštujte Drugi amadnman!”, napisao je Tramp. Na sastanku, Tramp je optužio članove Kongresa da se plaše Nacionalnog udruženja nosilaca oružja, inače veoma moćnog lobija. Predsednik je rekao da će dobro razmisliti o predlogu kojim se podiže starosna granica za kupovinu oružja kao što je puška AR-15 koju je koristio ubica sa Floride. Granica bi se povećala sa 18 na 21 godinu. “Udruženje vlasnika oružja se tome protivi, a ja sam njihov veliki obožavalac, možda I najveći. Ali ne moramo oko svega da se slažemo”, rekao je Tramp. Predlog zakona bi podrazumevao I obavezne bezbeznosne provere kupaca oružja čak I kada kupuju preko interneta ili na sajmovima oružja. Republikanski senator Pet Tumi iz Pensilvanije, jedan od autora predloga zakona, kaže da zakonodavci u nedavnoj diskusiji u Senatu nisu razgovarali o podizanju starosne granice. Na to mu je Tramp odgovorio: “A zašto? Zato što se plašite Udruženja vlasnika oružja!” Predlog zakona, nazvan po Tumiju I demokratskom senator Džou Menčinu iz Zapadne Virdžinije, nije dobio minimum od 60 glasova u Senatu ni 2013. ni 2015. 2013. Udruženje vlanika oružja je ocenilo da takav predlog “neće sprečiti ubistva” niti će “rešiti problem nasilja”.        
Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tramp najavio tarife na uvoz čelika i alumijuma

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 01.Mar.2018

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je danas na sastanku s direktorima iz metalske industrije da će "sledeće nedelje" uvesti uvozne tarife za čelične i aluminijumske proizvode. Tramp je danas organizovao sastanaka u Beloj kući s direktorima kompanija za čelik i aluminijum, preneo je Asošijetid...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.