Tramp bi da G-7 ponovo postane G-8

Izvor: RTS, 26.Avg.2019, 18:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp bi da G-7 ponovo postane G-8

Predsednik SAD Donald Tramp rekao je da je bolje imati Rusiju "u šatoru" nego "izvan šatora" grupe naprednih industrijalizovanih ekonomija.
Govoreći na samitu Grupe sedam u Francuskoj, Tramp je izjavio da naginje ka tome da pozove Rusiju na samit sledeće godine u Sjedinjenim Državama i da se o tome razgovara, prenosi G-7.

Tramp >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je rekao da neke zemlje G-7 žele da Rusija bude pozvana da se ponovo priključi grupi, dok su druge protiv.
Nije izdvojio nijednu naciju, ali je napomenuo da Nemačka kupuje energiju od Rusije, dok "SAD pomažu u odbrani Evrope od agresije Moskve".
Govoreći o odnosima sa Iranom, Tramp je rekao da je realistično da bi sastanak sa iranskim predsednikom Hasanom Rohanijem mogao da se dogodi narednih sedmica.
"Imam dobar osećaj. Oni mogu biti dobri igrači, ako razumete šta mislim. Oni ne mogu da urade ono što kažu da će da urade, jer ako to urade, biće suočeni sa zaista veoma nasilnom snagom. Tako da mislim da će biti dobri", rekao je Tramp novinarima u Bijaricu na samitu lidera G-7, prenela je agencija Rojters.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tramp: Bolje imati Rusiju "u šatoru, nego van njega"

Izvor: Nezavisne Novine, 26.Avg.2019

BIJARIC - Predsjednik SAD Donald Tramp rekao je danas da je bolje imati Rusiju "u šatoru" nego "izvan šatora" grupe naprednih industrijalizovanih ekonomija.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.