Tramp: Završavamo eru beskonačnih ratova

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Jun.2020, 06:50

Tramp: Završavamo eru beskonačnih ratova

Američki predsednik Donald Tramp suočen sa kritikama zbog planova da povuče skoro 10.000 vojnika iz Nemačke rekao je danas diplomcima na vojnoj akademiji Vest Point da je njegov posao da brani vitalne interese Amerike, a ne da vodi "beskonačne ratove" u dalekim zemljama.

"Završavamo eru beskonačnih ratova", rekao je Tramp pred hiljadu kadeta.

On je rekao da zadatak američkog vojnika nije da obnavlja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << međunarodne odnose već da "brani i da brani jako našu naciju od stranog neprijatelja", prenosi Rojters.

"Nije posao američke vojske da rešava stare konflikte u dalekim zemljama za koje mnogi ljudi nisu nikad čuli", rekao je on.

Osvrnuo se i na debatu o rasnoj nejednakosti u SAD rekavši da su kadeti primer američke raznolikosti.

"Došli ste ovde i sa farmi i iz gradova, iz velikih i malih države, različitih rasa, vere i boje. Ali kad ste ušli u ovaj kompleks, postali ste deo jednog tima i jedne porodice koja ponosno služi američkoj naciji", rekao je Tramp.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.