Izvor: Blic, 24.Feb.2018, 00:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp: Veza Amerike sa Australijom je uvek jaka i uspešna

Veza SAD sa Australijom uvek će biti vrlo jaka i vrlo uspešna, izjavio je predsednik SAD Donald Tramp.

On je na konferenciji za novinare nakon sastanka sa australijskim premijerom Malkolmom Turnbulom u Beloj kući u Vašingtonu rekao da će privatno prijateljstvo SAD i Australije biti još jače u veku koji dolazi.

- Sjajno je i samo postaje bolje - rekao je Tramp.

Američki predsednik je napomenuo da SAD i Australija rade na trgovinskom sporazumu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na vojnim pitanjima i zaštiti.

- Puno dobrih stvari će proizići iz ovoga - dodao je Tramp.

Američki predsednik je izjavio da bi vrlo rado posetio Australiju, preneo je "Najn".

Turnbul je napomenuo da su se on i Tramp sastali povodom stotinu godina od bitke za Amel u Francuskoj u Prvom svetskom ratu, gde su se australijska i američka vojska borile na istoj strani.

Australijski premijer, koji je u Vašington stigao sa svojom suprugom Lusi, zahvalio je Trampu i prvoj dami Amerike Melaniji Tramp na gostoprimstvu i prijateljstvu.

Tokom dugo očekivane posete premijera Australije Vašingtonu, Turnbul i Tramp su razgovarali i o novim sankcijama Severnoj Koreji, bezbednosti u oblasti Indopacifika, kao i investicijama u infrastrukturu.
Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.