Izvor: NoviMagazin.rs, 12.Feb.2019, 09:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp: Veštačka inteligencija na prvom mestu

Predsednik SAD Donald Tramp formalno je naložio vladi da rad na veštačkoj inteligenciji učini prioritetom, jer bi Kina mogla ugroziti američku nadmoć u toj oblasti.

U Trampovom juče potpisanom dekretu se traži da "federalna vlada posveti sve svoje resurse" pomaganju inovacija u domenu veštačke inteligencije (AI).

"Amerikanci >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << su imali ogromne koristi jer su bili pioniri i globalni lideri u AI. Ipak, imajući u vidu brzinu napretka veštačke inteligencije, ne možemo biti pasivni i reći da je naša nadmoć garantovana", ocenjeno je u saopštenju Bele kuće.

Međutim, predsednički dekret ne iznosi nijednu strategiju niti iznos kojim bi se to postiglo.

Naređenje američkoj vladi je izdati u trenutku sve gorih odnosa Vašingtona i Pekinga. Među brojnim tačkama sporenja su tehnologije, posebno neki segmenti AI, domena u koji Kina ulaže ogromne svote novca.

Saopštenje Bele kuće govori o dodatnim sredstvima za istraživanja, preporukama za regulativu, promociji AI u obrazovanju i jačanju konkurentnosti SAD.

Tu se Kina ne pominje direktno, ali se poziva na "očuvanje prednosti u AI i tehnologijama ključnim za nacionalnu bezbednost i ekonomske interese protiv strateških konkurenata i stranih protivnika".

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Tramp: Veštačka inteligencija na prvom mestu

Izvor: Danas, 12.Feb.2019

Predsednik SAD Donald Tramp formalno je naložio vladi da rad na veštačkoj inteligenciji učini prioritetom, jer bi Kina mogla ugroziti američku nadmoć u toj oblasti. Članak Tramp: Veštačka inteligencija na prvom mestu se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.