Tramp: Situacija u Venecueli i predstavlja pretnju nacionalnoj bezbednosti i spoljnoj politici SAD-a

Izvor: Vostok.rs, 06.Mar.2019, 12:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp: Situacija u Venecueli i predstavlja pretnju nacionalnoj bezbednosti i spoljnoj politici SAD-a

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp produžio je sankcije Venecueli koje su uvedene 2015. godine, saopštila je Bela kuća.
„Situacija u Venecueli i dalje predstavlja vanrednu pretnju nacionalnoj bezbednosti i spoljnoj politici Sjedinjenih Američkih Država. Iz tog razloga, smatram da je neophodno da se produži… vanredno stanje u vezi sa situacijom u Venecueli", navodi se u memorandumu koji je potpisao Tramp. Ovim dokumentom produžava se dejstvo ukaza o uvođenju sankcija Venecueli, koji je doneo predsednik SAD Barak Obama 8. marta 2015. godine. Prema postojećoj proceduri, američki predsednik svake godine potpisuje dokument o produžetku sankcija.   

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.