Izvor: Radio 021, 10.Maj.2020, 07:59

Tramp: SAD se najbolje bore protiv korona virusa

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp izjavio je da je u proteklih nekoliko dana razgovarao sa više svetskih lidera i da svi smatraju da se SAD najbolje na svetu bore protiv korona virusa i slede taj primer.

U razgovoru sa članovima Kongresa iz Republikanske partije Tramp je rekao da to smatraju nemačka kancelarka Angela Merkel, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << japanski premijer Šinzo Abe i drugi svetski lideri, čija imena nije naveo.

"Mnogi od njih, gotovo svi, rekao bih svi, veruju da se mi u Americi najbolje borimo protiv korona virusa", rekao je Tramp, prenosi Politiko.

On je naveo da su SAD "zaslužile poštovaje i divljenje i zbog toga što su proizvele i podelile hiljade i hiljade respiratora drugim zemljama, koje nisu opremljene da bi mogle da rade ono što može Amerika", a pritom je posebno pomenuo Španiju i Italiju.

Sjedinjene Države imaju više od 1,3 miliona obolelih od korona virusa, što je trećina obolelih u svetu, a od te bolesti u Americi je umrlo skoro 80.000 ljudi, što je 28 odsto ukupnih svetskih žrtava.

Autor: FoNet

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.