Izvor: NoviMagazin.rs, 29.Maj.2020, 21:49

Tramp: SAD prekidaju veze sa SZO

Američki predsednik Donald Tramp saopštio je večeras da SAD prekidaju veze sa Svetskom zdravstvenom organizacijom (SZO), koju od početka pandemije koronavirusa optužuje da je suviše popustljiva prema Kini.

"Pošto nisu uspeli da sprovedu neophodne i tražene reforme, danas okončavamo veze sa SZO i sredstva ćemo preusmeriti na druge svetske i hitne potrebe javnog zdravlja koje to zaslužuju", rekao je Tramp novinarima.

Tramp je nedavno uputio pismo SZO, >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << preteći da će trajno prekinuti njeno finansiranje zbog "veoma lošeg upravljanja pandemijom i prikrivanja dokaza o širenju koronavirusa".

SAD su najveći pojedinačni finansijer SZO sa oko 450 miliona dolara godišnje.
Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.