Izvor: NoviMagazin.rs, 27.Maj.2018, 09:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp: Razgovori u vezi sa samitom idu veoma, veoma dobro

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je sinoć da pregovori o planiranom samitu SAD i Severne Koreje u Singapuru teku "veoma, veoma dobro".

Tramp je rekao novinarima da SAD još razmatraju 12. jun kao datum samita američkog predsednika s liderom Severne Koreje Kim Džong Unom.

Prema njegovim rečima, ima "mnogo dobre volje" za održavanje samita i denuklearizacija Korejskog poluostrva bi bila "sjajna stvar".

Predsednik SAD je rekao da je jučerašnji >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << iznenadni sastanak lidera Severne i Južne Koreje, Kim Džong Una i Mun Džae Ina, u pograničnom gradu u demilitarizovanoj zoni između te dve zemlje prošao "odlično".

"Veoma dobro napredujemo kada se radi o samitu s severnom Korejom", naveo je i on i dodao da se pripremni sastanci već održavaju.

Bela kuća je u subotu saopštila da će njen tim ovog vikenda otputovati u Singapur da bi radio na logistici mogućeg sastanka Trampa i Una.

Tramp je ranije otkazao samit sa severnokorejskim liderom Kim Džong Unom planiran za 12. jun u Singapuru, navodeći kao razlog "strahovit gnev i otvoreno neprijateljstvo" u saopštenju Severne Koreje od srede.

Tramp je potom ipak ostavio mogućnost novog sastanka, rekavši da čeka da li će Kim ponovo pokrenuti "konstruktivni dijalog".
Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tramp ne odustaje: Sa Severnom Korejom "veoma dobro"

Izvor: B92, 27.Maj.2018

Vašington -- Američki predsednik Donald Tramp izjavio je sinoć da pregovori o planiranom samitu SAD i Severne Koreje u Singapuru teku "veoma, veoma dobro"...Tramp je rekao novinarima da SAD još razmatraju 12. jun kao datum samita američkog predsednika s liderom Severne Koreje Kim Džong Unom...Prema...

Nastavak na B92...

Moon bi mogao prisustvovati samitu Trumpa i Kima

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 28.Maj.2018, 08:15

Zvaničnici Južne Koreje su rekli da bi predsjednik Moon Jae In (Mun Džae In) mogao prisustvovali samitu Donald Trump (Tramp) – Kim Jong Un (Kim Džong Un). Svako prisustvo Moona bi zavisilo od napretka dijaloga uoči samita između američkog i sjevernokorejskog lidera, saopštila je Bijela kuća. Historijski...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.