Tramp: Rasizam je zlo (VIDEO)

Izvor: Mondo, 14.Avg.2017, 19:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp: Rasizam je zlo (VIDEO)

Američki predsednik Donald Tramp jasno i glasno osudio izazivače nasilja, rasiste, neonaciste i sve one koji tako razmišljaju.

Američko društvo nagriza rastući rasizam.

Dešavanja u Šarlotvilu u Virdžiniji, gde su divljali rasisti i neonacisti, ukazala su na svu krhkost američkog društva, koje iz dana u dan klizi ka mnogo većim rasnim sukobima.

Tim povodom danas je reagovao i predsednik SAD >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Donald Tramp, koji je osudio svaki vid nasilja, kao i nacizam i rasizam.

"Oni koji izazivaju nasilje su kriminalci i banditi, uključujući Kju-Kluks klan i neonaciste... Bez obzira na boju kože, svi živimo pod istim zakonima, svi pozdravljamo istu zastavu i svi smo napravljeni od istog Boga. Moramo da se volimo, pokažemo osećanja jedni prema drugima i ujedinimo se u osudi mržnje i nasilja. Rasizam je zlo, a oni koji su izazivali nasilje su kriminalci i banditi", rekao je Tramp u javnom obraćanju.

On je najavio da se sprema državni odgovor i da je pokrenuta istraga o napadu u Šarlotu.

"Racism is evil," Trump says calling the Charlottesville attack "horrific" https://t.co/gwIZh5TzTQpic.twitter.com/PthAwnOv35

— Bloomberg (@business) August 14, 2017

"We are a nation founded on the truth that all of us are created equal," Pres. Trump says: https://t.co/RX1QV9SJ13pic.twitter.com/yRHqgC7ccD

— CBS News (@CBSNews) August 14, 2017

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.