Tramp: Radimo s Rusijom na paktu o nuklearnom oružju

Izvor: Vostok.rs, 12.Avg.2020, 09:33

Tramp: Radimo s Rusijom na paktu o nuklearnom oružju

Američki predsednik Donald Tramp izrazio je uverenje da Rusija „veoma želi“ da sklopi „pakt o nuklearnom oružju“ sa Sjedinjenim Američkim Državama.
„Sada sa Rusijom radimo na paktu o nuklearnom oružju. Oni to zaista žele. Mislim da neće čekati. Trenutno je to najveći globalni problem i mi sarađujemo sa Rusijom“, rekao je Tramp. Američki predsednik ranije govorio da Sjedinjene Američke Države žele da zaključe sporazum o nuklearnom oružju sa Rusijom. Naredne međuresorne konsultacije između Rusije i Sjedinjenih Američkih Država o strateškoj stabilnosti na kojima će učestvovati zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Sergej Rjabkov i specijalni izaslanik SAD Maršal Bilingsli, zakazane su za 16-18. avgust u Beču. Prva runda konsultacija između Rjabkova i Bilingslija održana je krajem juna u glavnom gradu Austrije, nakon čega su tamo održane konsultacije od 27. do 30. jula u formatu radnih grupa o pitanjima doktrine, svemira i transparentnosti.

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.