Izvor: Nezavisne Novine, 06.Nov.2017, 15:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp: Prošlo vrijeme "strateškog strpljenja" za Sjevernu Koreju

TOKIO - Američki predsjednik Donald Tramp izjavio je danas u Tokiju, poslije sastanka sa japanskim premijerom Šinzom Abeom, da je prošlo vrijeme "strateškog strpljenja" sa Sjevernom Korejom.

"Neki kažu da je moja retorika jaka, ali pogledajte šta se desilo uz slabu retoriku u posljednjih 25 godina", rekao je Tramp na zajedničkoj konferenciji za medije tokom drugog dana posjete Tokiju, prenosi AP.

Tramp je sjevernokorejski nuklearni program nazvao >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << "prijetnjom za civilizovani svijet i međunarodni mir i stabilnost".

"Era strateškog strpljenja je prošla", poručio je Tramp.

AFP prenosi da je Abe istakao podršku Japana politici Vašingtona po pitanju Sjeverne Koreje da su "sve opcije na stolu", uključujući i primenu vojne sile.

Abe je najavio da će Japan zamrznuti sredstva 35 sjevernokorejskih organizacija i pojedinaca u okviru novih sankcija protiv Pjongjanga.

Rojters prenosi da je Abe kazao i da je vrijeme da se primijeni maksimalni pritisak na Sjevernu Koreju i da se složio sa Trampom da bi Kina trebalo da igra veću ulogu u ubjeđivanju Pjongjanga da se odrekne programa naoružanja.
Pogledaj vesti o: Donald Tramp,   Japan

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.