Tramp: Program DACA je mrtav

Izvor: VOA, 14.Jan.2018, 19:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp: "Program DACA je mrtav"

Predsednik Donald Tramp danas tvrdi da američki program za zaštitu mladih imigranata od deportacije "verovano mrtav" istakavši da ga opozicione demokrate "zapravo ne žele", već da samo žele da budu u mogućnosti da pričaju o tom pitanju. Sudbina tog programa, koji od deportacije štiti blizu 800.000 imigranata, koje su roditelji davno, dok su još bili deca, ilegalno doveli Sjedinjene Države, je ovih dana u prvom planu političke debate u Vašingtonu. To je deo diskusija izmedju Bele kuće i Kongresa oko novog finansijranja vlade kako bi se izbeglo delimično zatvaranje vlade u petak u ponoć kada američke agencije više ne budu imale sredstva za svoje operacije. Tramp je prošle nedelje odbacio dvostranački predlog koji su mu ponudili troje republikanskih i troje demokratskih senatora za produženje tog programa poznatog kao DACA. Zakonodavi su takodje apelovali za druge promene imigracione politike, uključujući povećanje finansiranja bezbednosti duž granice sa Meksikom gde je Tramp zahtevao izgradnju zida kako bi se osujetila dalja ilegalna imigracija.
Pogledaj vesti o: Donald Tramp,   Vašington

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

Tramp: Program za zaštitu mladih imigranata je verovatno mrtav

Izvor: NoviMagazin.rs, 14.Jan.2018

Američki predsednik Donald Tramp rekao je danas da je uSAD program koji štiti mlade imigrante dovedene kao deca u tu zemlju, "verovatno mrtav"...Republikanski predsednik je u Tviter poruci napisao da ni "demokrate ne žele istinski" program DACA (Deferred Action for Ćildhood Arrivals ; - Odložena...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.