Tramp PROMENIO PLOČU: Ogroman napredak u odnosima SAD I KINE

Izvor: Blic, 08.Apr.2017, 14:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp "PROMENIO PLOČU": Ogroman napredak u odnosima SAD I KINE

Predsednik SAD Donald Tramp je odustao od za njega karakterističnih antikineskih bombastičnih izjava, hvaleći "izuzetan" odnos sa predsednikom Kine Si Đinpingom po završetku samita dve supersile koji su zasenili događaji u Siriji, navodi AFP.

- Načinili smo ogroman napredak u našim odnosima sa Kinom. Mislim da je načinjen istinski napredak - rekao je Tramp po okončanju jučerašnjeg dvodnevnog samita >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << koji je održan u njegovom privatnom odmaralištu u Mar-a-Lagu na Floridi.

On je pritom svoj odnos sa kineskim predsednikom ocenio kao "izuzetan".

AFP ocenjuje da je ovakakv prijateljski ton sve samo ne nalik zajedljivim optužbama o tome da Kina "siluje" američku ekonomiju i obećanjima da će kazniti Peking uvođenjem tarifnih mera.

Si je uzvratio Trampu toplim rečima i naveo da je samit bio od "jedinstvene važnosti". Predsednik Kine je takođe zahvalio Trampu na toploj dobrodošlici i pozvao šefa Bele kuće da u posetu Pekingu kasnije tokom ove godine, što je Tramp prihvatio.

Dobra atmosfera je nastavljena iza zatvorenih vrata, pošto su Trampov unuk i Sijeva unuka zajedno otpevali tradicionalnu kinesku pesmu i recitovali poeziju uglednim gostima, na šta je Trampova ćerka Ivanka na Tviteru napisala da je "veoma ponosna" majka.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Tramp "promenio ploču": Ogroman napredak u odnosima SAD i Kine

Izvor: Vesti-online.com, 08.Apr.2017

Predsednik SAD Donald Tramp je odustao od za njega karakterističnih antikineskih bombastičnih izjava, hvaleći "izuzetan" odnos sa predsednikom Kine Si Đinpingom po završetku samita dve supersile koji su zasenili događaji u Siriji, navodi AFP...- Načinili smo ogroman napredak u našim odnosima...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.