Tramp PRETI Gvatemali zbog migranata

Izvor: Mondo, 23.Jul.2019, 21:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp PRETI Gvatemali zbog migranata

Američki predsednik Donald Tramp je Gvatemali zapretio odmazdom jer je njen sud zabranio vladi da potpiše sporazum o azilu sa SAD. AP - nema dokaza.

Foto: Tanjug/AP Photo/Andrew Harnik

"Gvatemala formira karavane i šalje u SAD veliki broj ljudi, od kojih neki imaju krivični dosije", a "odlučila je da prekrši dogovor s nama (SAD) o potpisivanju neophodnog sporazuma" o migrantima, naveo je >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Tramp.

Guatemala, which has been forming Caravans and sending large numbers of people, some with criminal records, to the United States, has decided to break the deal they had with us on signing a necessary Safe Third Agreement. We were ready to go. Now we are looking at the “BAN,”....

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) July 23, 2019

Tramp smatra, kako je napisao, da "Gvatamala nije bila dobra" i najavio uvoĐenje mera protiv te zemlje medju kojima su carine i taksa na novac koji Gvatemalci zaposleni u SAD šalju rodbini u postojbini.

Međutim, piše AP, nema dokaza da je vlada Gvatemale imala udela u organizovanju migrantskih karavana ili slanju ljudi u SAD.

Tramp: Hapsite, ali ne pucajte!

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.