Tramp POTPISAO nove sankcije protiv Rusije

Izvor: Blic, 02.Avg.2017, 16:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp POTPISAO nove sankcije protiv Rusije

Donald Tramp potpisao je danas zakon kojim se uvode sankcije Rusiji, Iranu i Severnoj Koreji i koji limitira njegove mogućnosti da ublaži te mere bez odobrenja Kongresa, javlja RT pozivajući se na američke medije.

NEW: Pres. Trump signs sweeping sanctions bill targeting Russia, Iran and North Korea https://t.co/4at3Ua4da0 pic.twitter.com/Z30mf8saTr

Senat američkog Kongresa pre nekoliko dana >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << skoro jednoglasno je usvojio nove sankcije protiv Rusije, nakon čega je predlog poslat predsedniku Trampu na potpisivanje. Senat je sa 98 glasova "za" i dva "protiv" usvojio predlog zakona o sankcijama, a snažnu podršku dali su senatori iz redova republikanaca i demokrata.

Iz Bele kuće potvrđeno je nakon glasanja u Senatu da će Tramp potpisati zakon, ali mediji su nagađali da bi predsednik SAD mogao to da odbije ili iskoristi pravo veta.

Nakon današnjeg Trampovog potpisa dokument se vraća u Kongers. Predstavnički dom usvojio je ovaj dokument ranije sa 419 glasova "za" i tri "protiv".

Novi prošireni paket sankcija usvojen je kao mera zbog navodnog mešanja Rusije u izborni proces tokom predsedničkih izbora u SAD krajem prošle godine.

Zakon koji je Tramp potpisao danas podrazumeva i mogućnost uvođenja sankcija licima koja nameravaju da ulože više od pet miliona dolara godišnje ili milion dolara odjednom u izgradnju ruskih izvoznih cevovoda ili da pružaju usluge, tehnologije ili informacionu podršku.

Uskoro opširnije...

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tramp potpisao sankcije protiv Rusije

Izvor: Blic, 02.Avg.2017

Donald Tramp potpisao je danas proširen paket sankcija protiv Rusije, javlja RT...Uskoro opširnije..

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.