Tramp: Ostvaruje se veliki napredak u pregovorima s Kinom

Izvor: Beta, 29.Dec.2018, 19:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp: Ostvaruje se veliki napredak u pregovorima s Kinom

Predsednik SAD Donald Tramp izjavio je danas da se ostvaruje veliki napredak u pregovorima Vašingtona i Pekinga o izbegavanju dalje eskalacije trgovinskog rata dve zemlje.Tramp je na Tviteru naveo da je s kineskim predsednikom Si Djinpingom imao "dug i veoma dobar razgovor" o pregovorima koji su rezultat njihovog nedavnog susreta u Argentini, navodi Asošiejted pres."Ako dogovor bude postignut, biće sveobuhvatan, pokriće sve teme, oblasti i tačke sporenja", napisao je Tramp.Predsednik SAD uveo je ove godine kaznene carine na kinesku robu vrednu 250 milijardi dolara, tvrdeći da Peking nanosi štetu američkim kompanijama kradjom intelektualne svojine ili vršenjem pritiska na njih da otkriju svoje tehnološke tajne u zamenu za pristup tržištu. Peking je potom uveo recipročne mere, a Vašington je zapretio novim kaznenim merama.Na marginama samita Grupe industrijski najrazvijenijih zemalja sveta i zemalja u razvoju (G20) u Argentini, Tramp i Si su se 1. decembra dogovorili da odlože dalje podizanje carina kako bi pružili šansu pregovaračima da postignu dogovor.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Tramp: Napredak, dug i veoma dobar razgovor

Izvor: B92, 30.Dec.2018, 13:50

Predsednik SAD Donald Tramp kaže da se ostvaruje veliki napredak u pregovorima Vašingtona i Pekinga o izbegavanju dalje eskalacije trgovinskog rata dve zemlje...Tramp je na Tviteru naveo da je s kineskim predsednikom Si Đinpingom imao "dug i veoma dobar razgovor" o pregovorima koji su rezultat njihovog...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.