Tramp: Odnosi sa Rusijom treba da krenu napred

Izvor: Vostok.rs, 01.Feb.2017, 13:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp: Odnosi sa Rusijom treba da krenu napred

Predsednik SAD Donald Tramp svestan je zabrinutosti nekih članova parlamenta zemlje trenutnim stanjem rusko-američkih odnosa, međutim smatra da obe zemlje „moraju da krenu napred“, izjavio je Trampov savetnik za spoljnu politiku tokom predizborne kampanje Valid Fares.

Fares smatra da mnogi američki senatori ističu spornu prirodu odnosa Rusije i SAD, kao i „brojne probleme koje smo nasledili iz prošlosti i koji nastavljaju da postoje i danas“.

„Tramp shvata zabrinutost nekih članova Kongresa, međutim on kaže da se nalazimo u novoj fazi i trebalo bi da se krećemo napred“, istakao je Fares.

Tramp je mnogo puta govorio da namerava da uloži maksimalne napore za normalizaciju odnosa sa Rusijom. Predsednik SAD istakao je da će to biti od koristi za obe strane.

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

BI: Crna Gora bi mogla da nagrabusi zbog nove politike SAD

Izvor: RuskaRec.ru, 01.Feb.2017

Iako američki Senat još uvek nije ratifikovao protokol u ulasku Crne Gore u NATO, vlasti ove balkanske zemlje su ubeđene da je prosto samo pitanje vremena kada će ona postati punopravni član alijanse, piše Balkan Insight. Po pisanju nekih američkih medija, međutim, pitanje ulaska Crne Gorre...

Nastavak na RuskaRec.ru...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.