Tramp: OVO je veoma važan dan u istoriji sveta

Izvor: Mondo, 12.Jun.2018, 10:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp: OVO je veoma važan dan u istoriji sveta

Tako je američki predsednik Donald Tramp opisao svoj današnji susret sa severnokorejskim liderom Kimom Džongom Unom.

"Ovo je veoma važan dan u istoriji sveta. Predsednik Kim je na putu ka Severnoj Koreji i čim stigne počeće proces koji će usrećiti ljude i omogućiti im bolju budućnost", rekao je Tramp na konferenciji za novinare u Singapuru.

Kaže da je sa Kimom proveo "veoma intenzivne sate", da je dokument o denuklearizaciji brzo >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << potpisan, i da ceo susret uliva poruke nade i mira.

On je zahvalio Singapuru na gostoprimstvu i što je omogućio da susret protekne uspešno, a zahvalio je i liderima Južne Koreje, Japana, ali i predsedniku Kine, kog je nazvao izvanrednom osobom i velikim liderom.

"Kim je napšravio prvi korak ka svetloj budućnosti svog naroda i pokazao da je prava promena moguća. Naš susret bio je otvoren i produktivan...Spremni smo da gradimo novu istoriju i novo poglavlje u odnosima među narodima", rekao je Tramp.



Izvor: youtube/CNN

On je dodao da je 70 godina prošlo od ratnog konflikta dve zemlje u kom je izginuo veliki broj ljudi, a da se tek danas rešava problem i dolazi do poboljšanja odnosa dve zemlje.

"Nema ograničenja šta Koreja može da učini posle denuklearizacije. Kim može da bude upamćen kao osoba koja je omogućila svetlu i uspešnu budućnost za svoj narod", rekao je Tramp.

On kaže da sada svet živi za trenutak kada će se ujediniti dve Koreje, a da ja takva budućnost na dohvat ruke.

Tramp: Razvio sam "posebnu vezu" s Kimom (VIDEO)ISTORIJSKI SURET! Rukovali se Tramp i Kim (VIDEO)Lepotica i ZVERI: Bizarni trenutak u SingapuruIstorija odnosa Severne Koreje i SAD
Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.