Tramp: Muškarac iz Bafala mogao bi da bude provokator Antife

Izvor: RTS, 09.Jun.2020, 18:49

Tramp: Muškarac iz Bafala mogao bi da bude provokator Antife

Američki predsednik Donald Tramp rekao je posle gledanja snimka incidenta sa protesta u Bafalu zbog ubistva Džordža Flojda kada je teško povređen stariji muškarac da bi to mogla da bude "nameštaljka".
Na video-snimku od prošlog četvrtka iz Bafala vidi se kordon polcajaca >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kako se kreće ka muškarcu od kojih su ga dvojica snažno gurnula.

Muškarac je tokom prilikom zaradio povredu glave.
Tramp je u svom tvitu ocenio da je muškarac "pao snažnije nego što je gurnut".
Muškarac koji je gurnut na protestu mogao bi da bude provokator Antife. Policajci su gurnuli sedamdesetpetogodišnjeg Maritina Đuđina pošto izgleda kao da je "skenirao njihovu opremu kako bi je onesposobio", dodao je Tramp.
Zbog suspenzije dvojice policajaca, 57 njihovih kolega iz tog grada američke savezne države Njujork podnelo je ostavke na svoje položaje.
Reagujući na objavu Donalda Trampa, advakat povređenog Đuđina, Keli Zarkon rekla je da ne razume zašto bi američki predsednik izrekao tako "mračne, opasne i neistinite optužbe", budući da niko od lokalnih vlasti to nije potkrepio.
Guverner države Njujork Endru Komo ocenio je incident kao "potpuno neopravdan i sraman". 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.