Tramp: Mislim da se približavamo vrhuncu pandemije

Izvor: Večernje novosti, 08.Apr.2020, 02:54

Tramp: Mislim da se približavamo vrhuncu pandemije

Američki predsednik ponovio da želi da se američka ekonomija što skorije otvori prema ostatku sveta Američki predsednik Donald Tramp izjavio je da se SAD možda približavaju vrhuncu pandemije novog korona virusa.Tramp je ponovio da želi da se američka ekonomija što skorije otvori prema ostatku sveta."Želimo da ekonomiju uskoro otvorimo, zato mislim da se možda približavamo samom vrhuncu krive", >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << rekao je Tramp novinarima, prenosi Rojters.Pročitajte još: CRNI REKORD u Francuskoj od početka epidemije: Skoro HILjADU I PO mrtvih i 11 hiljada zaraženih u samo jednom danu!TRAMP: IMAMO VIŠE OD 8.600 RESPIRATORA, STIŽE JOŠ 110.000Američki predsednik Donald Tramp izjavio je da savezna vlada ima zalihe od 8.675 respiratora, dostupnih saveznim državama kojima su potrebne, a da će još 110.000 respiratora biti isporučeno narednih nedelja."Ne mislim da će nam trebati", rekao je Tramp u utorak na brifingu u Beloj kući. On je naveo da će nabaviti respiratore u slučaju da zatrebaju u budućnosti i da će SAD moći da pomognu drugim zemljama, kojima su očajnički potrebni.Tramp je rekao i da je Velika Britanija tražila 200 respiratora. Više od 12.000 ljudi preminulo je od posledica korona virusa u SAD, dok je skoro 400.000 obolelo.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Tramp minimizirao rizike od pandemije iako je upozoren?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Apr.2020

U SAD je obelodanjeno da je Piter Navaro, savetnik predsednika Donalda Trampa za trgovinska pitanja, još u januaru ove godine upozoravao na opasnost od epidemije korona virusa u SAD i to u dva odvojena memoranduma koja su predsedniku stavljena na uvid, ali je on, ipak, nedeljama posle toga minimizirao...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.