Tramp: Mislim da će Rusija i Saudijska Arabija uspeti da postignu dogovor  o proizvodnji nafte

Izvor: Vostok.rs, 02.Apr.2020, 12:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp: Mislim da će Rusija i Saudijska Arabija uspeti da postignu dogovor o proizvodnji nafte

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je da očekuje da Saudijska Arabija i Rusija u narednih nekoliko dana postignu dogovor o proizvodnji nafte. „Mislim da će Rusija i Saudijska Arabija uspeti da postignu dogovor u narednih nekoliko dana, zato što je ovo (situacija sa cenama nafte) veoma loše za obe. Mislim da će se dogovoriti“, rekao je Tramp na konferenciji za novinare u Beloj kući, ne ulazeći u detalje o razlozima svog optimizma. „Naftna industrija širom sveta je razorena“, dodao je on, ukazujući na poplavu ponude na tržištu nafte zbog bitke za tržišni udeo između Saudijske Arabije i Rusije, koja je cene „crnog zlata“ oborila na 18-godišnji minimum. Tramp je dodao da želi da vrati naftnu industriju „tamo gde je bila“.

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Tramp razmatra ukidanje letova između gradova žarišta koronavirusa

Izvor: VOA, 02.Apr.2020

Predsednik SAD Donald Tramp odbacio je u sredu direktivu "Ostanite kod kuće" na nacionalnom nivou, ali je rekao da bi mogao da naredi avio-kompanijama da obustave letove između žarišta epidemije koronavirusa. "Vrlo je nezgodno. Imate njih koji idu od žarišta do žarišta", rekao je predsednik...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.