Tramp: Kraj kalifata veoma blizu

Izvor: Vostok.rs, 22.Okt.2017, 12:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp: Kraj kalifata veoma blizu

Predsednik SAD Donald Tramp izjavio je, povodom oslobođenja sirijskog grada Rake, da je kraj „kalifata“ veoma blizu, da će njegovi lideri odgovarati, a da će SAD podržati politički proces za rešavanje krize u Siriji.

„Sa zadovoljstvom objavljujem da su Sirijske demokratske snage, naši partneri u bici protiv DAEŠ-a u Siriji, uspešno oslobodili Raku — samoproglašenu prestonicu terorističke organizacije. Naše snage zajedno su oslobodile ceo grad od kontrole DAEŠ-a“, navedeno je u Trampovom saopštenju.

On je naveo da je uništenje DAEŠ-a u Raki veoma važan u globalnoj kampanji uništenja ove terorističke organizacije.

„Uskoro ćemo preći na novu fazu, tokom koje ćemo podržavati lokalne snage bezbednosti, umanjivati nasilje po celoj Siriji i insistirati na uslovima za postizanje dugoročnog mira kako teroristi ne bi mogli da se vrate ili da ponovo ugroze našu bezbednost. Zajedno sa saveznicima i partnerima ćemo podržavati diplomatske pregovore koji će okončati nasilje, omogućiti izbeglicama da se bezbedno vrate kući i doneti političku transformaciju koja će uvažavati mišljenje naroda Sirije“, naveo je Tramp.

Prema njegovim rečima, posle pada iračkog Mosula i sirijske Rake postignut je ogroman napredak u borbi protiv DAEŠ-a.

Tramp je, takođe, zahvalio američkim vojnicima koji, prema njegovim rečima, štite sve civilizovane narode od savremenih varvara.

Čitajte više na Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.