Tramp: Kraj Islamske države je na vidiku

Izvor: B92, 21.Okt.2017, 23:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp: Kraj Islamske države je na vidiku

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je da je kraj Islamske države "na vidiku" nakon što je ta ekstremistička grupa isterana iz Rake.

Tramp je saopštio da je to što Sirijske demokratske snage preuzimaju kontrolu nad Rakom "ključni pomak u globalnoj borbi protiv ID", prenosi AP.

Prema Trampovim rečima, uskoro će doći vreme za prelazak u novu fazu u kojoj će, kako je naveo, SAD nastaviti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da podržavaju lokalne bezbednosne snage i "unaprediti uslove za trajni mir".

Tramp je poručio da će SAD podržati diplomatske pregovore u cilju okončanja nasilja u Siriji, omogućiti izbeglicama da se bezbedno vrate u svoje domove i "omogućiti političku tranziciju koja poštuje volju sirijskog naroda".

Nema, međutim, nagoveštaja da će u skorije vreme doći do političke tranzicije, napominje američka agencija.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.