Tramp: Koronavirus pod kontorolom u SAD

Izvor: RTS, 25.Feb.2020, 18:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp: Koronavirus pod kontorolom u SAD

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp pokušao je da ublaži strah od širenja koronavirusa u SAD, rekavši da je situacija u u zemlji pod kontrolom.
Istovremeno, Trampova administracija je juče zatražila od Kongresa dodatne dve i po milijarde dolara za pripremu za slučaj epidemije i za pomoć drugim državama, preneo je AP.

"Mi imamo vrlo malo ljudi sa tim (koronavirusom)'', >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << rekao je predsednik SAD na konferenciji za novinare u Indiji.
Tramp se osvrnuo na grupu od 14 Amerikanaca koji su bili pozitivni na koronavirus, a koji su bili među stotinama američkih građana koji su nedavno evakuisani sa kruzera iz japanske luke i dovedeni u američke objekte.
Predsednik SAD je rekao da su te osobe stavljene u karantin i "mislimo da će biti u vrlo dobroj formi vrlo, vrlo brzo".
Tramp je ranije izjavio da želi dodatnih 2,5 milijardi dolara kako bi ojačao odbranu u slučaju da se nešto dogodi i da pomogne drugim zemljama.
Kancelarija za budžet Bele kuće saopštila je da će sredstva biti korišćena za razvoj vakcina, lečenje i zaštitnu opremu, ali su demokrate odmah odbacile zahtev kao nedovoljan.
Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Tramp: Korona virus u SAD pod kontorolom

Izvor: Blic, 26.Feb.2020, 00:36

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp danas je pokušao da ublaži strah od širenja korona virusa u SAD, rekavši da je situacija u u zemlji pod kontrolom.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.