Tramp: Kašogi je mrtav, slede teške posledice!

Izvor: Mondo, 18.Okt.2018, 22:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp: Kašogi je mrtav, slede teške posledice!

Nestali saudijski novinar Džamal Kašogi izgleda je mrtav, rekao je američki predsednik Donald Tramp novinarima.

Foto: Beta/AP Photo/Emrah Gurel

On je kazao da će snositi teške posledice ko god da stoji iza ubistva.

"Sigurno mi tako izgleda", odgovorio je Tramp na pitanje da li je Kašogi mrtav i dodao: "To je veoma tužno".

Turska policija identifikovala >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << je pet osoba osumnjičenih za ubistvo saudijskog novinara Džamala Kašogija, a četiri osobe su navodno povezane sa saudijsim prestolonaslednikom Muhamadom bin Salmanom.

Dnevnik "Dejli sabah" je listu objavio pozivajući se na izveštaje američkih medija, a na njoj je prvi osumnjičeni Maher Abdulaziz Mutreb.

Turski zvaničnici tvrde da je Kašogi ubijen u saudijskom konzulatu u Istanbulu, dok saudijski zvaničnici to negiraju.

Turski forenzički tim početkom nedelje je pretražio zgradu konzulata gde je Kašogi poslednji put viđen, i naveli su da su pronašli više dokaza koji ukazuju da je novinar ubijen.

Američki državni sekretar Majk Pompeo izjavio je u sredu da SAD veoma ozbiljno doživljavaju nestanak saudijskog novinara.

Nakon susreta s turskim predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom, Pompeo je preneo da mu je Erdogan rekao da su Saudijci sarađivali u istrazi i da će razmeniti informacije.

Turska tvrdi: Novinar je ubijen u konzulatu S. Arabije

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Tramp: Izgleda da je saudijski novinar zaista mrtav

Izvor: NoviMagazin.rs, 18.Okt.2018

Predsednik SAD donald Tramp izjavio je danas da "zaista izgleda" da je nestali saudijski novinar Džamal Kašogi mrtav...Tramp je dodao da će posledice po Saudijce "morati da budu vrlo oštre" ako se pokaže da su ga oni ubili...Tramp je ranije upozorio da će Saudijska Arabija biti suočena sa "teškom...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.