Tramp: Južna Koreja da plati milijardu dolara za PRO

Izvor: Vostok.rs, 28.Apr.2017, 10:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp: Južna Koreja da plati milijardu dolara za PRO

Predsednik SAD Donald Tramp izjavio je u intervjuu Rojtersu da želi da Južna Koreja plati milijardu dolara za sistem protivraketne odbrane THAAD.

Tramp je naveo da želi da revidira taj „užasni“ trgovinski sporazum ili da izađe iz njega.

Sa druge strane, Ministarstvo odbrane Južne Koreje izjavilo je da sistem treba da plate SAD, javila je agencija „Ronhap“, pozivajući se na izjavu vojnog resora.

Predsednik SAD je izjavio da postoji opasnost od „velikog konflikta“ sa Severnom Korejom, ali da bi više voleo diplomatske odluke.

„Postoji šansa da mi možemo da završimo veliki, konflikt sa Severnom Korejom“, rekao je Tramp.

On je ponovo istakao ulogu Kine u rešavanju problema koji se tiču Severne Koreje, naglasivši da kineski predsednik Si Đinping „radi sve moguće“.

Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Seul odbacio Trampov zahtev da plati protivraketni sistem

Izvor: VOA, 28.Apr.2017

Južnokorejska vlada brzo je reagovala i odbacila poziv američkog predsednika Donalda Trampa da Seul plati milijardu dolara za protivraketni odbrambeni sistem THAAD. Ministarstvo odbrane Južne Koreje izdalo je saopštenje u kojem se navodi da "nema nikave promene u poziciji Južne Kore i SAD da vlada...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.