Tramp: Izrael nije imao boljeg prijatelja od mene

Izvor: B92, 08.Dec.2019, 10:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp: Izrael nije imao boljeg prijatelja od mene

Vašington -- Donald Tramp je izjavio da Izrael nikada nije imao boljeg prijatelja od njega u Beloj kući jer, kako je naveo, drži obećanja, za razliku od svojih prethodnika.

Obraćajući se pred više stotina ljudi na nacionalnom samitu Izraelsko-američkog saveta u Floridi, Tramp je ukazao na uspehe koje je ostvario u pitanjima značajnim za Jevreje, uključujući to što je priznao Jerusalim kao prestonicu Izraela i premestio američku ambasadu iz Tel Aviva u taj grad.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Tramp je rekao da su njegovi prethodnici samo govorili o tome.

"Nikada nisu imali nameru da to urade, po mom mišljenju. Ali za razliku od drugih predsednika, ja držim svoja obećanja", poručio je Tramp.

On je, međutim, naveo da pojedini Jevreji u Americi ne vole dovoljno Izrael i poručio da bi to trebalo da se promeni.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Tramp: Izrael nikada nije imao boljeg prijatelja od mene

Izvor: Danas, 08.Dec.2019

Predsednik SAD Donald Tramp ocenio je sinoć da Izrael nikada nije imao boljeg prijatelja u Beloj kući od njega, jer je on, za razliku od svojih prethodnika, "ispunjavao svoja obećanja".

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.