Tramp: Iranski general planirao da ubija Amerikance

Izvor: Beta, 03.Jan.2020, 18:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp: Iranski general planirao da ubija Amerikance

Predsednik SAD Donald Tramp rekao je danas da je iranski general Kasem Solejmani koji je ubijen u bombardovanju američkih snaga u Iraku imao "plan za ubistvo" mnogih Amerikanaca.U svom prvom komentaru na ubistvo šefa elitne jedinice Revolucionarne garde, Tramp je rekao da je general bio odgovoran i za ubistva i ranjavanja "hiljada" Amerikanaca i mnogih drugih u tom regionu.Tramp je dodao da "ga je trebalo ukloniti pre mnogo godina". Napad je doveo do nove eskalacije odnosa Vašingtona i Teherana, a Iranski zvaničnici danas su rekli da će se osvetiti zbog napada.Iranska državna televizija prenela je danas da je u napadu ubijeno 10 osoba, od čega je pet pripadnika Revolucionarne garde.
Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Tramp reskira ogroman rat

Izvor: Danas, 03.Jan.2020

Komandant elitne jedinice Kuds iranske Revolucionarne garde, general Kasem Solejmani, ubijen je u vazdušnom napadu na aerodrom u Bagdadu, koji je naredio predsednik Sjedinjenih Država Donald Tramp, a ovaj događaj izazvao je širom sveta zabrinutost zbog opasnosti od eskalacije sukoba u regionu.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.