Tramp se izjasnio da nije kriv po svim tačkama optužnice VIDEO

Izvor: B92, 03.Avg.2023, 20:11

Tramp se izjasnio da nije kriv po svim tačkama optužnice VIDEO

Bivši predsednik SAD Donald Tramp izjasnio se da nije kriv po optužnici koja ga tereti za pokušaje poništavanja rezultata predsedničkih izbora 2020.

On je izjavio danas, nakon završetka saslušanja pred sudom u Vašingtonu, da su optužbe protiv njega "progon političkog protivnika".

''Ako ne možete da ih sudski procesuirate, progonite ih'', rekao je Tramp obraćajući se medijima na aerodromu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Vašingtonu.

On je ocenio da je "ovo veoma tužan dan za Ameriku" ''Ovo je veoma tužan dan za Ameriku, a takođe je bilo veoma tužno voziti se Vašingtonom i videti prljavštinu i propadanje. Ovo nije mesto koje sam napustio'', rekao je Tramp.

On se danas ukrcao u svojoj privatni avion na aerodromu u Njuarku u Nju Džersiju, kako bi odleteo ka Vašingtonu.

Trampov privatni Boing 747 nosi naziv ''Trampova sila 1'', a na karoseriji je zlatnim slovima odštamapno Trampovo prezime. Let će trajati nešto više od jedan sat, nakon čega će se bivši američki predsednik automobilom odvesti do sudnice, sa pripadnicima tajne službe kao obezbeđenjem.

"Idem u Vašington da me uhapse zbog toga što sam doveo u pitanje korumpirane, nameštene i pokradene izbore. Velika mi je čast zato što će me uhapsiti zbog vas. Učinimo Ameriku opet velikom!", naveo je Tramp na svojoj društvenoj platformi.

On je dodao da mu treba "još jedna optužnica" da bi osigurao izbore.

Specijalni tužilac Džek Smit podigao je u utorak novu optužnicu protiv Trampa, koja se sastoji iz četiri tačke u kojima se bivši predsednik optužuje za prevaru Sjedinjenih Država, zaveru radi ometanja službenog postupka (prenosa vlasti), ometanje i pokušaj ometanja službenog postupka, kao i za kršenje prava zagarantovanih zakonima i Ustavom SAD.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.