Tramp: Greta me je pobedila

Izvor: B92, 22.Jan.2020, 19:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp: Greta me je pobedila

Davos -- Neposredno pre nego što je napustio padine Davosa, Donald Tramp je rekao da bi voleo da čuje Gretu Tunberg kako govori na Svetskom ekonomskom forumu.

Izjave 17-godišnje tinejdžerke i 73-godišnjeg predsednika dominirale su, inače, tokom dvodnevnog foruma, preneo je Rojters.

Tramp je izjavio da ga je Tunbergova pobedila u trci za naslovnu stranu magazina "Tajm", aludirajući na izbor za ličnost >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << godine tog magazina.

On je govorio o klimatskim promenama u utorak, dok je Tunbergova sedela u publici, da bi sat kasnije ona ponovila ono što je rekla prošle godine: "Naša kuća još gori. Vaša neaktivnost podstiče plamen".

Pre nego što je otišao iz Davosa, Tramp je rekao novinarima da je želeo da čuje Gretin govor.

On je kazao da Tunbergova treba da usmeri pažnju sa SAD na druge države u kojima je zagađenje mnogo veće.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.