Tramp: Florida potpuno spremna za uragan Dorijan

Izvor: B92, 29.Avg.2019, 17:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp: Florida potpuno spremna za uragan Dorijan

Vašington -- Američki predsednik Donald Tramp rekao je da će Florida "totalno biti spremna" za uragan Dorijan, koji se kreće prema američkoj jugoistočnoj obali.

Tramp je, kako je rekao, razgovarao sa republikanskim guvernerom Floride Ronom Desantisom u sredu uveče i da je on, kako američki predsednik navodi, sve sredio, prenela je agencija AP.

Kako je rekao, guverner je istakao da su za uragan >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << svi spremni u Portoriku i na Floridi.

Očekuje se da Dorijan, pre nego što dotakne američko tle u nedelju uveče ili u ponedeljak ujutro, pređe u kategoriju 3.

Uragan bi trebalo da pogodi područje južnog dela Floride i južnu Džordžiju.

Guverner Floride proglasio je vanrednu situaciju u okruzima koje bi mogle da se nađu na putu uraganu i savetovano je stanovništvu da obezbede namirnice za nedelju dana.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.