Tramp Erdoganu: Razmatramo pitanje izručenja Gulena

Izvor: B92, 16.Dec.2018, 14:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp Erdoganu: Razmatramo pitanje izručenja Gulena

Predsednik SAD Donald Tramp rekao je Redžepu Tajipu Erdoganu da se razmatra pitanje izručenja opozicionog islamskog propovednika Fetulaha Gulena.

Tramp je to rekao turskom predsedniku na sastanku u okviru G20 u Buenos Ajresu, izjavio je ministar spoljnih poslova Turske Mevlut Čavušoglu, a prenosi Sputnjik.

"Prošli put kada smo se sreli u Buenos Ajresu, predsednik Tramp je rekao Erdoganu da oni rade na tome, ali moramo da vidimo konkretne korake“, rekao je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Čavušoglu na konferenciji u Dohi.

Turske vlasti optužuju Gulenovu organizaciju FETO za umešanost u pokušaj državnog prevrata u julu 2016.

Sam Gulen, koji se nalazi u SAD, osudio je prevrat i demantovao optužbe. Turska od Sjedinjenih Američkih Država traži njegovo izručenje.
Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Tramp rekao Erdoganu da radi na izručenju Gulena?

Izvor: RTS, 16.Dec.2018

Ministar spoljnih poslova Turske Mevlut Čavušoglu izjavio je da je predsednik SAD Donald Tramp rekao turskom predsedniku Redžepu Tajipu Erdoganu da Vašington radi na ekstradiciji muslimanskog sveštenika Fetulaha Gulena. . ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.