Tramp: Bolton mi se sveti, knjiga kompilacija laži

Izvor: RTS, 18.Jun.2020, 23:22

Tramp: Bolton mi se sveti, knjiga kompilacija laži

Američki predsednik Donald Tramp oštro je kritikovao svog bivšeg savetnika za nacionalnu bezbednost Džona Boltona, optuživši ga da je u svojoj knjizi koja je izavala burne reakcije u SAD izneo laži.
Džon Bolton u intervjuu za Ej-Bi-si njuz rekao da je Donald Tramp nedostojan svoje funkcije, pošto >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << su najveći američki listovi objavili izvode iz njegove knjige.

Donald Tramp je na Tviteru napisao da su memoari njegovog nekadašnjeg saradnika "kompilacija laži".
"Boltonova knjiga, koja dobija užasne recenzije, predstavlja kompilaciju laži i izmišljenih priča s ciljem da ja izgledam loše", naglasio je Tramp.
Dodao je da "mnoge smešne izjave" koje mu Bolton pripisuje nikada nisu izrečene i da su to "čiste izmišljotine".
"Samo pokušava da mi se osveti što sam ga 'šutnuo kao bolesno štene'", naveo je Tramp.
Knjiga "U prostoriji u kojoj se to dogodilo" već mesecima je predmet pravnog spora između Bele kuće i bivšeg savetnika za nacionalnu bezbednost.
Sukob je eskalirao u utorak nakon što je Trampova administracija na sudu pokušala da Boltonu oduzme zaradu na knjigu i da zaustavi njeno objavljivanje, tvrdeći u optužbi da je prekršio ugovor o poverljivosti informacija i da je na taj način rizikovao nacionalnu bezbednost.
Pogledaj vesti o: Twiter

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.