Tramp: Amerika će se povući iz STO ukoliko ne bude napretka

Izvor: N1 televizija, 31.Avg.2018, 11:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp: Amerika će se povući iz STO ukoliko ne bude napretka

Američki predsednik Donald Tramp zapretio je da će povući SAD iz Svetske trgovinske organizacije (STO) ukoliko ne bude napretka u reformama.

U intervjuu za agenciju Blumberg njus, on je ponovio kritike međunarodnim institucijama, u čijem osnivanju posle Drugog svetskog rata su učestvovale i SAD.

"Ukoliko ne ostvare napredak, povući ću se iz STO", upozorio je Tramp i ocenio da je sporazum o formiranju >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << te organizacije "najgori ikad zaključen".

Tramp se već ranije žalio na tela STO za rešavanje nesuglasica, optuživši ih da su nepovoljna za SAD.

On je rekao da je Vašington retko dobio u nekoj žalbi upućnoj toj organizaciji, mada su stvari počele da se menjaju prošle godine.

"Prošle godine počeli smo mnogo da dobijamo. Znate zašto, zato što znaju da ću se povući ako ne dobijemo", rekao je Tramp.

Trampova pretnja upućena je u trenutku kada je njegova administracija pod pritiskom unutar STO, trgovinskih partnera koji su se žalili organizaciji zbog novih carina koje Vašington uvodi na uvoz njihove robe.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.