Tramp: Akt o mladim imigrantima da uključi i zid na granici

Izvor: VOA, 04.Jan.2018, 23:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp: Akt o mladim imigrantima da uključi i zid na granici

Predsednik SAD Donald Tramp rekao je da zakonsko rešenje za imigrante koji su u SAD dovedeni kao deca, a koji traže da im se sada obezbedi legalan boravak – mora da uključi i finansiranje zida na granici, okončanje lančane migracije i lutrije za vizu. U septembru je Tramp ukinuo akt o imigrantima koji su kao deca dovedeni u SAD (poznat kao DACA) donet za vreme bivšeg predsednika Baraka Obame. Tim aktom bilo je zaštićeno skoro 800 hiljada imigranata od deportacije, i bilo im je dozvoljeno da legalno borave i rade u Americi. Tramp je dao Kongresu rok do 5. marta da donese zakonske predloge koji će obezbediti jednaku zaštitu za one pod programom DACA, ali i uključiti budžet za izgradnju zida na granici, okončanje lančane migracije i lutrije za vizu. Na sastanku o imigraciji u Beloj kući sa republikanskim senatorima Tramp je rekao da je “sadašnji sistem imigracije izneverio Amerikance” I kao primer naveo lančanu migraciju, odnosno pravo na spajanje porodica. “Lančana migracija je totalna katastrofa koja preti našoj bezbednostzi, ekonomiji I ostavlja otvorena vrata teroristima”, rekao je Tramp. On je pozvao I na okončanje lutrije za vizu koju je nazvao “lošom za ekonomiju I veoma lošom za bezbednost”. Ocenjuje I da reforma imigracionog sistema neće biti moguća bez bolje zaštite granice. Tramp je rekao da se nada da će njegove predloge podržati I demokrate.        
Pogledaj vesti o: Donald Tramp,   Vize

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

Tramp: Akt o mladim imigrantima da uključi i zid na granici

Izvor: Blic, 05.Jan.2018, 00:58

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je da zakonsko rešenje za imigrante koji su u SAD dovedeni kao deca, a koji traže da im se sada obezbedi legalan boravak, a mora da uključi i finansiranje zida na granici, okončanje lančane migracije i lutrije za vizu...U septembru je Tramp ukinuo akt o...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.