Tamp kritikovao povećanje kamatne stope

Izvor: Beta, 19.Jul.2018, 20:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tamp kritikovao povećanje kamatne stope

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je danas da "nije srećan" što su američke Federalne rezerve (FED) povećale kamatnu stopu i odbacio zabrinutosti za nezavisnost te institucije.  "Ne svidja mi se što u ekonomiju ulažemo toliki trud, a onda vidim da stope rastu", rekao je Tramp za američku televiziju Si en bi si (CNBC).  FED su prošlog meseca po drugi put ove godine povećale kamatnu stopu, a predvidjaju još dva povećanja u 2018.  Tramp je priznao da će njegovi komentari verovatno zabrinuti mnogo ljudi, pošto su FED nezavisno regulatorno telo, koje ističe svoju odvojenost od Bele kuće i političkih pritisaka. Za predsednika FED Tramp je ove godine imenovao Džeroma Pauela. Tokom predsedničke kampanje 2016. godine, Tramp je oštro kritikovao FED i optuživao njene zvaničnike da zbog Demokratske partije kamatnu stopu drže izuzetno nisko. 

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pompeo: Uveren da će Rusija nastaviti da trese zapadnu demokratiju i dalje

Izvor: Vostok.rs, 20.Jul.2018, 10:37

Državni sekretar SAD Majk Pompeo izjavio je da je duboko uveren da će Rusija i dalje nastaviti da se meša u američke izbore, ali i u izbore drugih zemalja sveta.. . . „Duboko sam uveren da će Rusija nastaviti da trese zapadnu demokratiju i dalje, kao što je to bio slučaj u prethodnih nekoliko...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.