Ta mlada mehaničarka...sjajna žena Tramp održao neuobičajenu zdravicu na raskošnom kraljevskom banketu (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Jun.2019, 23:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ta mlada mehaničarka...sjajna žena" Tramp održao neuobičajenu zdravicu na raskošnom kraljevskom banketu (FOTO)

Američki predsednik Donald Tramp održao je večeras zdravicu u Bakingemskoj palati, na raskošnom banketu koji je u čast njegove državničke posete priredila britanska kraljica Elizabeta Druga.

Tramp je pred 170 biranih gostiju pohvalio "sedam decenija dragocenog prijateljstva" SAD i Velike Britanije, nakon što je na Tviteru objavio da je "moguć veliki trgovinski sporazum" sa Londonom.

Rojters prenosi da je šef Bele kuće hvalio i samu kraljicu, podsetivši >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << na posao koji je u britanskoj vojsci obavljala tokom Drugog svetskog rata.

- Ta mlada mehaničarka bila je buduća kraljica - sjajna, sjajna žena - kazao je Tramp i ocenio da je veza između dve nacije "zauvek zapečaćena" tokom tog rata.

Elizabeta Druga je za vreme Drugog svetskog rata bila mehaničarka i vozila je vojni kamion, a jedini je živi šef neke svetske države koji je služio u ovom ratu.

- Dok odajemo počast našoj zajedničkoj pobedi i nasleđu, mi potvrđujemo zajedničke vrednosti koje će nas ujedinjavati još dugo u budućnosti; slobodu, suverenitet, samoopredeljenje, vladavinu prava i sve što tiče naših prava koje nam je dodelio svemogući Bog - poručio je Tramp.

Predsednik SAD sedeo je desno od kraljice, koja je zauzela centralno mesto za stolom u obliku potkovice.

Ovo je prvi iskustvo koje supružnici Tramp imaju sa britanskim kraljevskim banketom, dok je Elizabeti Drugoj ovo bilo 113 iskustvo.

Trampa su pri dolasku u Bakingemsku palatu dočekali počasni artiljerijski plotuni. Prethodno je imao privatni ručak sa kraljicom i potom popio čaj sa princom Čarlsom.
Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

MEDIJI O SVEČANOJ VEČERI U BAKINGEMSKOJ PALATI "Postojala je blaga razlika u tonovima govora britanske kraljice i predsednika SAD"

Izvor: Blic, 04.Jun.2019, 00:10

Britanska kraljica Elizabeta Druga na suptilan način je protivrečila stavovima američkog predsednika Donalda Trampa tokom zdravice, koju je večeras održala na banketu u Bakingemskoj palati, ocenjuje američka agencija AP.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.