TRAMPOVA OSVETA U PERSIJSKOM ZALIVU! Američki razarač izvršio raketni napad na IRANSKU LETELICU!

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Jul.2019, 07:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TRAMPOVA OSVETA U PERSIJSKOM ZALIVU! Američki razarač izvršio raketni napad na IRANSKU LETELICU!

Odmah po uplovljavanju u Persijski zaliv, američki razarač oborio je iranski dron koji se približio na manje od kilometar, saopštio je predsednik SAD Donald Tramp.

Američki brod "USS Bokser" preduzeo je "defanzivne mere" protiv iranskog drona, koji je približio na oko 900 metara, i ignorisao više poziva da se zaustavi, tvrdi Tramp.

- Dron je predsetavljao pretnju po bezbednost broda i posade - rekao je, dodavši da imaju pravo da brane osoblje, objekte >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i interese.

I want to apprise everyone of an incident in the Strait of Hormuz today, involving #USSBoxer, a U.S. Navy amphibious assault ship. The BOXER took defensive action against an Iranian drone.... pic.twitter.com/Zql6nAUGxF

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) July 18, 2019

Iranski ministar inostranih poslova Mohamad Džavad Zarif rekao je novinarima u sedištu UN-a u Njujorku da "nema informacije o gubitku drona", i da čeka obaveštenja od vojnih zvaničnika.

"Bokser" je sinoć uplovio u Persijski zaliv, nakon izveštaja da je Iranska revolucionarna garda zaplenila tanker pod zastavom Paname "MT Rijah", i 12 članova posade.

Zašto je bio OMILJENI GRADONAČELNIK: Ovih 5 stvari u Beogradu ne bi bilo bez Branka Pešića (VIDEO)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.