TRAMP UDARIO NA BAJDENA: SAD su neuspešna država, opterećena teroristima i imigrantima iz mentalnih azila

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Jan.2024, 11:18

TRAMP UDARIO NA BAJDENA: "SAD su neuspešna država, opterećena teroristima i imigrantima iz mentalnih azila"

Ozbiljne optužbe

Bivši američki predsednik Donald Tramp je na stranačkom skupu u Ajovi uputi kritike svojoj republikanskoj konkurentkinji Niki Hejli i aktuelnom predsedniku SAD Džozefu Bajdenu, koji ga je ranije nazvao "pretnjom po američku demokratiju".

U obraćanju pred više stotina pristalica, u svojoj prvoj poseti Ajovi ove godine, samo 10 dana pre važnog republikanskog glasanja za >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << predsedničke nominacije, on je izjavio da su SAD pod Bajdenovom administracijom „neuspešna“ država, opterećena „teroristima“ i imigrantima iz „mentalnih azila“ koji se slivaju preko američke granice sa Meksikom, prenosi Rojters.

On je tako uzvratio na Bajdenove optužbe o opasnostima potencijalnog drugog Trampovog mandata, koje je izneo na skupu u Pensilvaniji, tokom svog prvog govora u okviru kampanje za predsedničke izbore koji će biti održani u novembru.

- Nijedna stvar nije postala bolja pod pokvarenim Džozefom Bajdenom. Sve je u neredu - rekao je Tramp na stranačkom skupu u Ajovi.

Tramp se u svom govoru samo nakratko osvrnuo na događaje 6. januara 2021. godine kada je napadnut Kapitol, ponavljajući neosnovane tvrdnje da su izbori 2020. bili neregularni.

On je takođe kritikovao Niki Hejli, konkurentkinju iz Republikanske stranke, koja je dve godine tokom njegovog mandata bila ambasadorka SAD u UN. Tramp je rekao da je Hejli tokom čitave karijere bila „u džepu donatora koji zagovaraju otvorene granice“ i izjavio da je ona „globalista“.

Takođe je izneo tvrdnju da kampanju Hejlijeve na ovim izborima finansiraju „Bajdenovi donatori“.

Bajden je ranije na stranačkom skupu u Pensilvaniji izjavio da je Tramp spreman da žrtvuje demokratiju u SAD kako bi došao na vlast, a kritikovao je bivšeg predsednika i zbog njegovog ponašanja 6. januara 2021. godine kada je napadnut Kapitol.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.