TRAMP TRAŽI 355 RATNIH BRODOVA ZA ODBRANU OD KINE I RUSIJE, ministar odbrane reagovao - TO NIJE DOVOLJNO! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Maj.2020, 21:06

TRAMP TRAŽI 355 RATNIH BRODOVA ZA ODBRANU OD KINE I RUSIJE, ministar odbrane reagovao - TO NIJE DOVOLJNO! (VIDEO)

Američki predsednik Donald Tramp je nedavno izjavio da SAD moraju imati 355 ratnih brodova spremnih za borbu da bi zadržale pozicije dominantne pomorske sile.

Ne polemišući formalno sa šefom države, američki ministar odbrane mark Esper izjavio je da SAD neće biti dovoljna 355 brodova da se efikasno nose sa Rusijom i Kinom.

Pritom je otkrio i neprijatnu istinu da SAD trenutno imaju manje od 300 >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ratnih brodova spremnih za "neposredne misije".

- Mislim da nam treba veća flota i njen sastav će biti drugačiji od sadašnjeg. Mislim da će 355 brodova zaista biti malo. Težište treba da bude na proizvodnji malih brodova i podmornica - rekao je Esper.

On je naglasio da je američka flota "najbolja na svetu", ali da je treba dalje razvijati i jačati da bi se uspešno nosila sa "bezmalo uporedivim pomorskim silama poput Kine ili Rusije".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.